Pomoćni kuhar
Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije priprematelj jednostavnih slanih jela.
Kompetencije koje se stječu programom:
Pripremiti i odabrati potrebnu opremu, alat i strojeve te uređaje prema zahtjevima radnog procesa u ugostiteljskoj kuhinji
Pripremiti radni prostor kuhinje prema nalogu kuhara
Izvršiti pomoćne poslove prema nalogu (pranje, čišćenje i dezinficiranje ugostiteljskih prostora
Primijeniti odgovarajuće tehnike i tehnologije rada prema namirnicama i jelu koje se izrađuje
Mehanički pripremiti povrće, meso, ribu i ostale namirnice za korištenje u jelima
Koristiti tehnike i alate mehaničke pripreme namirnica prema vrsti i namjeni namirnice
Gotoviti jela odabirom pravilne termičke obrade prema zakonitostima struke
Koristiti opremu i sredstva za čišćenje u kuhinji prema vrsti i namjeni kuhinjske opreme i površina
Koristiti postupke održavanja higijene radnog prostora i opreme prema standardima rada u kuhinji
Provoditi zbrinjavanje otpada sukladno zakonskim propisima zaštite okoliša i održivog razvoja
Nositi propisanu radnu odjeću prilikom izvršavanja zadataka
Održavati urednost i čistoću pribora, posuđa, opreme i uređaja u ugostiteljskim prostorijama
Održavati radni prostor u skladu s postojećim propisima ugostiteljskog objekta i higijensko sanitarnim propisima
Sudjelovati u skladištenju namirnica
Uvjeti upisa u program obrazovanja:
Posjedovanje prethodne kvalifikacije minimalno na razini 1 HKO
Važeća sanitarna iskaznica
Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za pripremu jednostavnih slanih jela.
Dokumenti potrebni za prijavu u aplikaciji MOJ VAUČER:
osobna iskaznica
svjedodžba/diploma (minimalno 8. razred osnovne škole za ovaj program)
životopis
liječničko uvjerenje za pripremu slanih jela
važeća sanitarna iskaznica
vjerodajnica
Dokumenti potrebni za upis u ustanovu:
rodni list
domovnica
osobna iskaznica
liječničko uvjerenje za pripremu slanih jela
važeća sanitarna iskaznica
svjedodžba/diploma (minimalno 8. razred osnovne škole za ovaj program)
*svi dokumenti moraju biti s aktualnim podatcima
**na upise donosite originale na uvid i kopirane dokumente koje ostavljate u ustanovi trajno