Izobrazba građevinskih radnika po programu Croskills

U VIROVITICI ZAPOČINJE IZOBRAZBA GRAĐEVINSKIH RADNIKA PO PROGRAMU CROSKILLS


U Pučkom otvorenom učilištu Omega, u subotu 22. travnja 2017. godine, održati će se prve besplatne izobrazbe građevinskih radnika u energetskoj učinkovitosti, i to za zanimanja fasadera, zidara i soboslikara ličioca. Izobrazba traje od 08:00 do 19:00 sati, i obuhvatiti će teorijsku nastavu, dok će se praktična nastava održati u kasnijem terminu o čemu će polaznici biti obavješteni naknadno.

Prijaviti se možete putem Prijavnog obrasca, koji možete preuzeti na dnu stranice. Popunjeni obrazac s prilozima pošaljite e-poštom na adresu: uciliste.omega@gmail.com, a sve dodatne informacije možete dobiti na brojeve telefona: 033/ 727 430 ili 098 1728939 ( Sanja Živković).

Minimalni uvjeti za prijavu su osnovnoškolsko obrazovanje ili trogodišnje strukovno obrazovanje građevinskog usmjerenja, te najmanje 6 mjeseci radnog iskustva u struci- na poslovima vezanim uz ugradnju energetskih učinkovitih elemenatavanjske ovojnice zgrade. Nakon uspješno položene provjere znanja polaznici dobivaju certifikat koji važi pet godina, uz obvezno stručno usavršavanje.

Program izobrazbe prilagođen je zahtjevima radnika i poslodavacate je izrađen u prikladnoj satnici od 20 - 30 sati. Polaznici će naučiti sve o izolacijskim materijalima, pravilnoj ugradnji izolacije i vanjske stolarijeuz zadovoljavanje uvjeta zrakonepropusnosti, ugradnji ETICS fasadnih sustavas posebnim naglaskom na izvedbu detalja, kako odabrati potrebne materijale za građenje, izvesti brtvljenja proboja kroz elemente zgrade, postaviti specijalne toplinsko- izolacijske elemente, te kako izbjeći učestale pogreške pri izvođenju radova na pojedinim dijelovima zgrade.

POU Omega jedan je od 12 trening centara u Hrvatskoj odobrenih za inicijalno provođenje izobrazbe građevinskih radnika u energetskoj učinkovitosti po programu CROSKILLS, i to u 6 građevinskih zanimanja - fasade, , krovopokrivač, , monter suhe gradnje, soboslikar ličilac, tesar i zidar.
Sve do kolovoza 2017. godine određeni broj izobrazbi u trening centrima diljem Hrvatske biti će sufinanciran, sredstvima EU-a te besplatan za polaznike.
zato se prijavite što prije i tako osigurajte svoje mjesto na besplatnoj izobrazbi.
Nadolazeće termine CROSKILLS izobrazbe pratite na ovim stranicama, kao i na web starnicama projekta ( www.croskills. hr)

projekt CROSKILLS, kao dipo europske inicijative build Up slills, usmjeren je na cjeloživotnu izobrazbu i usavršavanju hrvatskih radnika u području energetske učinkovitosti u zgradarstvu- jačanje kvalifikacija obrtnika, zaposlenih i nezaposlenih građevinskih ranika- nakon početnog osnovnog obrazovanja ili nakon što su več započeli s radom.
Izobrazba građevinskih radnika za energetski učinkovitu gradnju bit će neophodna za zapošljavanje u tvrtkama koje se bave energetski učinkovitom obnovom te izgradnjom novih zgrada visoke energetske učinkovitosti.